Topbanner_Algemeen_MR_Adriaan_Mohamed_bij_bus

Maak kennis met team Renovatie

Bij team Renovatie helpen we je graag met alle elektrotechnische werkzaamheden die wel een update kunnen gebruiken. Het maakt niet uit hoe groot of klein de werkzaamheden zijn. 

Per 1 januari 2019 heeft ETB Kwanten zich aangesloten bij Mansveld Techniek. Zij gaan binnen dit bedrijf verder als team Mansveld Renovatie. Lees hieronder meer over onze historie.

Onze historie

In 1930 startten drie broers Kwanten hun eigen bedrijf: een elektrotechnisch bureau in combinatie met een rijwielzaak. Dit bedrijf werd gevestigd in Eindhoven. Een aantal jaren later werd de verkoop van radio's en onderdelen hiervan toegevoegd aan de activiteiten. 

De zaken gingen goed en de zaak groeide gestaag. In 1938 werd er een tweede vestiging geopend. Ook hier werden elektrotechnische werkzaamheden verricht en elektrische apparaten, lampen, radio's en rijwielen verkocht. 

In de loop van de jaren trokken twee broers zich terug uit de zaak en kwam de handel in radio's en onderdelen onder druk te staan. Daarom bleef de enige overgebleven broer, Carolus Kwanten, zich toeleggen op elektrotechniek. 

Dat dit een goede zet was, bleek uit de ontwikkeling van het bedrijf. Er werden meer en meer mensen aangenomen en de focus kwam steeds meer te liggen op alles wat met elektrotechniek te maken had. In 1979 werd de naam gewijzigd in Technisch Bureau Kwanten, inmiddels een begrip in Eindhoven en omstreken. 

In 2001 werd het bedrijf overgenomen door Hans van Praag. De naam werd omgedoopt tot Elektrotechnisch Bureau Kwanten B.V. en de activiteiten werden uitgebreid met werkzaamheden aan deurcommunicatiesystemen. Het werknemersbestand groeide uit tot 25 monteurs en naast elektrotechnisch service & onderhoud werden er nu ook grootschalige renovatie projecten aangenomen.  

De bedrijfsactiviteiten zijn uitgebreid op verschillende elektrotechnische gebieden, waarbij een goede en snelle dienstverlening, de kwaliteit van het geleverde werk en een goede service altijd de basis zijn gebleven voor de werkzaamheden. 

Samenwerking met Mansveld Techniek

Op 1 januari 2019 sluit Elektrotechnisch Bureau Kwanten zich aan bij Mansveld Techniek. Dat biedt voordelen voor zowel klanten en medewerkers. Er zijn veel overeenkomsten tussen ETB Kwanten en Mansveld. Ze hebben een (h)echte Brabantse familie bedrijfscultuur met een technische achtergrond en zijn sterk verankerd in de regio Eindhoven. Beide organisaties helpen hun klanten op een persoonlijke en professionele manier helpen met techniek. Klantgericht, met veel zorg en aandacht voeren betrokken medewerkers hun werkzaamheden uit. Hierbij staat vakmanschap, betrouwbaarheid en duurzaamheid voorop. 

De kennis en ervaring die ETB Kwanten meebrengt op de renovatiemarkt sluit goed aan bij de activiteiten van Mansveld. Dit is de basis van team Renovatie, onderdeel van Mansveld Techniek.